Theatergroep Hendrik&Co presenteert: Expo “MYTHANIQUE”

Een afgelaste theatertour en een lege agenda daagde theatermaker Danie Jordens uit om nieuwe richtingen te zoeken in het culturele veld. De herontdekking van zijn oude passie voor beeldhouwen motiveerde hem tot het maken van een reeks beelden. Een katalysator voor deze beelden waren een aantal gedichten die zijn zoon Jules Jordens had geschreven over Griekse mythologische figuren. Het werd een eerste samenwerking tussen vader en zoon. Met het beeld “Icarus” als symbolisch begin.

Hun gedeelde interesse voor de Griekse mythologie lag aan de grond van een dialoog tussen beeld en woord. Er ontstonden nieuwe beelden en zo ook nieuwe teksten. De beelden van MYTHANIQUE zijn bedienbare "automata”, en vragen de toeschouwer daarom om interactie. De mens heeft namelijk de hand gehad in het maken van de mythen. Wanneer de beelden bewegen, komen ze “tot leven” en zullen ze de aanleiding vormen voor een verhaal.

Argus

Venus

De expo “MYTHANIQUE” vindt plaats vanaf april 2021

 met live performances om 18:00u. 

plaats van dit alles:  CC de Muze Heusden-zolder ( De Luchtfabriek )

Curator: Frank Hendrickx

 

 

Het evenement wordt wegens de coronamaatregelen ook gelivestreamd. Op de expositie zullen de beelden bediend worden en hiermee een aanzet geven voor een vertelling. Theatergroep Hendrik&Co heet u allen van harte welkom op deze nieuwe creatie.

CONTACT US

vzw theatergroep  Hendrik&co 

Danie Jordens

Kiewitstraat  2  3500  Hasselt  Belgium

0032 (0) 477301149

danie.jordens@gmail.com

facebook : Theatergroep  Hendrik En Co