top of page

Theatergroep Hendrik&Co presenteert: Expo “MYTHANIQUE”

Een afgelaste theatertour en een lege agenda daagde theatermaker Danie Jordens uit om nieuwe richtingen te zoeken in het culturele veld. De herontdekking van zijn oude passie voor beeldhouwen motiveerde hem tot het maken van een reeks beelden. Een katalysator voor deze beelden waren een aantal gedichten die zijn zoon Jules Jordens had geschreven over Griekse mythologische figuren. Het werd een eerste samenwerking tussen vader en zoon. Met het beeld “Icarus” als symbolisch begin.

Hun gedeelde interesse voor de Griekse mythologie lag aan de grond van een dialoog tussen beeld en woord. Er ontstonden nieuwe beelden en zo ook nieuwe teksten. De beelden van MYTHANIQUE zijn bedienbare "automata”, en vragen de toeschouwer daarom om interactie. De mens heeft namelijk de hand gehad in het maken van de mythen. Wanneer de beelden bewegen, komen ze “tot leven” en zullen ze de aanleiding vormen voor een verhaal.

danie tentoonstelling 1 (2).jpg

Argus

Aphrodite

Door de  recente Lockdown is de expo verschoven naar een latere  datum: “MYTHANIQUE” vindt plaats vanaf  7 mei 2021 tot 6 juni 2021

 met live performances tussen 13h en 17h  ( drie groepen van 30 pers )

plaats van dit alles:  CC de Muze Heusden-zolder ( De Luchtfabriek )

Curator: Frank Hendrickx

 

 

Het evenement wordt wegens de coronamaatregelen ook gelivestreamd. Op de expositie zullen de beelden bediend worden en hiermee een aanzet geven voor een vertelling. Theatergroep Hendrik&Co heet u allen van harte welkom op deze nieuwe creatie.

danie tentoonstelling 1 (2).jpg
danie tentoonstelling 4 (2).jpg
danie tentoonstelling 7 (2).jpg
danie tentoonstelling 5 (2).jpg
bottom of page