top of page

Over ons  / About us

Theatergezelschap Hendrik&Co uit Hasselt, Belgie staat onder leiding van Danie Jordens. Het gezelschap is actief in Belgie, Nederland, Duitsland, Frankrijk,… kortom overal waar we met onze bus en aanhanger kunnen geraken!

Al jaren zijn we een reizend gezelschap en trekken we rond met onze kleine circustent. Op die manier maken we deel uit van een eeuwenoude traditie. Met de voorstelling “Petit Bizar” brachten we een ode aan de carnivale freak-shows en rariteitencabinetten van weleer.

Danie Jordens is de theaterwereld binnengerold als maker van decors en rekwisieten. Met zijn diploma beeldhouwkunst in zijn achterzak bedenkt hij nu niet alleen de omkadering, maar verzorgt hij ook de rollen voor het scherm. Een rode draad doorheen zijn oeuvre wortelt uit een fascinatie voor het objecttheater en zijn bewondering voor mechaniek en speeldozen. Deze liefde staat als een paal boven water in de straatact “Car'O'Chienno”, en de voorstelling “Wasda!?” (een productie is samenwerking met Technopolis). Ook de liefde voor mechaniek en beweging is de basis voor de voorstelling “Petit Bizar”.

 

Sinds 2013 vulde het gezelschap de projectlijst aan met een stille straatact. Dat kwam uit een gevoel van back to basics. Danie Jordens was jaren geleden namelijk ook als mimespeler actief en die voorliefde voor het stil theater was dus nog steeds niet verdwenen. “Craie De Troittoir” is een terugval op oudere principes, op rust, en zoekt naar eenvoud in een steeds drukker en luider wordende wereld.

 

“L’escabeau” is de nieuwe voorstelling van Danie Jordens die vanaf 2019 van start gaat.    ( Première Theater op de markt )

De inhoud? De non-verbale nonsens van Danie Jordens. Improvisatie met slechts twee elementen: een ladder en een muzikant. Een fantasierijke voorstelling vol ontdekkingen want gaandeweg leren we dat de ladder in de wereld van Hendrik niet noodzakelijk een ladder moet zijn. Het is een clowneske zoektocht met hoge pieken en diepe dalen. Theater in zijn pure vorm, zonder veel franjes, zonder veel gedoe.

ons team

Danny Vanroy  de  muzikale kracht  en  compagnon .

Contrabas , accordeon , piano en nog zoveel  meer .

De muzikale  ruggensteun voor elke  voorstelling 

Wim  Vandenhoudt  acteur in  Car O  Chienno ;  il capitano  , de enige  verbale in ons gezelschap , een  warme  stem  en nog  warmer hart .

57168411_10216879390590370_8827917020474

Bart Braeken 

percussie, slagwerk

opvolger van Danny Vanroy 

en muzikale begeleiding in voorstelling L'escabeau

bottom of page